Методи дезінфекції від коронавірусу

8 вересня 2021

дезинфекції від коронавірусаВ епоху хвилі коронавірусу COVID-19 нас всіх цікавлять запобіжні заходи проти інфекції і строгі рекомендації Міністерства охорони здоров'я щодо дезінфекції від коронавируса приміщень і поверхонь. А це означає, що у кожного з нас виникає все більше і більше питань про методи дезінфекції.

Вірус COVID-19 може вижити на таких поверхнях, як дверна ручка або стіл, від двох годин до навіть дев'яти днів, тому ми не можемо розраховувати на те, що він зникне сам по собі після контакту з хворим. Звичайно, термін його життя залежить від багатьох факторів: температури, вологості повітря, але, в крайньому випадку, деякі коронавіруси можуть жити до 28 днів, тому варто подбати про ефективну дезінфекцію.

Методи дезінфекції від коронавірусу: приміщення, поверхні

Дезінфекція біоцидами

Це, мабуть, найпопулярніший і недорогий спосіб дезінфекції поверхонь. Препаратами, зазвичай на спиртовій основі, ми протираємо предмети, з якими хворий міг стикатися, щоб знищити мікроорганізми. Слід зазначити, що концентрація спирту в дезинфікуючому засобі є підходящою (близько 70%), оскільки і занадто висока, і занадто низька концентрація будуть неефективними. Такі дезінфікуючі препарати доступні в багатьох варіантах - спреї ( «АХД 2000 експрес»), концентрати ( «Аргенвіт»), порошки ( «Дезактин», «Хлорантоін»), готові рідини або вологі серветки для протирання поверхні. Вибираючи цю форму дезінфекції, пам'ятайте, щоб не пропустити жодної поверхні, віруси осідають на багатьох елементах, таких як перемикачі, дверні ручки, поруччя, ручки, спинки стільців і багато інших. Чим дезінфікувати квартиру від коронавірусу? Вибір за вами. Рекомендуємо уважно вивчити інструкцію і характеристику. Детальна інформація є на нашому сайті pestco.com.ua.

Переваги:

  • Легка доступність препаратів.
  • Низькі витрати / відсутність разових великих витрат.

Недоліки:

  • Час - обробка від коронавірусу поверхонь такими засобами займе багато часу, оскільки потрібно обробити всі елементи, яких торкався пацієнт.
  • Деякі поверхні псуються від дезинфікуючих засобів.
  • Є ризик, що не всі поверхні будуть продезинфіковані, ми всього лише люди і можемо щось упустити.

Знезараження приміщень озонуванням

Озон - це тип кисню з триатомними молекулами, який проявляє дезінфікуючі властивості. Доведено, що в правильній концентрації озон знищує віруси, грибки, бактерії, цвіль, алергени, кліщі і навіть видаляє неприємні запахи. Озонуванню піддаються всі приміщення, які повинні бути щільно закриті і виведені з експлуатації на час обробки. В цей час в приміщеннях не повинно бути людей, тварин або рослин, оскільки висока концентрація озону шкідлива для всіх організмів. У людей це може викликати сліпоту, подразнення дихальної системи і навіть незворотні зміни в легенях. Ми отримуємо озон за допомогою спеціального генератора озону - пристрою, який при активації виробляє електричні розряди, здатні перетворювати кисень в озон. На ринку є безліч генераторів озону, які ми можемо купити самостійно, але рекомендується, щоб пристрій експлуатувалося відповідним чином навченим фахівцем. Якщо вас цікавить професійна дезінфекція вдома від коронавірусу методом озонування, варто скористатися послугами спеціалізованої компанії PESTCO. Професіонали виберуть підходящу тривалість дезінфекції, яка може становити від декількох годин до декількох десятків, і безпечно проведуть дезінфекцію. Після озонування кімнату не можна використовувати ще кілька годин. Молекулам озону потрібен час, щоб розкластися назад на молекули кисню, щоб кімната знову стала безпечною.

Переваги:

  • Нейтралізація мікроорганізмів з усього приміщення, не пропускаючи жодних поверхонь.
  • Можливість самостійного озонування.

Недоліки:

  • Озон - дуже токсичний і небезпечний газ. Наша неувага або недогляд може мати жахливі наслідки.
  • Вартість генератора озону висока.
  • Необхідність вивести приміщення з експлуатації хоча б на добу.
  • У зв'язку з тим, що Covid-19 - молодий вірус, ще не підтверджено, що озон руйнує коронавірус. Ми можемо покладатися тільки на знання про його шкідливість для інших вірусів і бактерій.

Обробка від коронавируса бактерицидними лампами

дезинфекції від коронавірусаБактерицидні лампи протягом багатьох років використовувалися в лікарнях та інших медичних установах для дезінфекції приміщень. Вони використовують УФ-випромінювання - один з трьох типів хвиль, які випромінює сонце. На щастя, через свою шкідливість живих організмів ці промені не досягають Землі через озоновий шар. Кожен день ми маємо справу лише з діапазонами UVA і UVB. І саме хвилі УФ-С відповідають за дезінфекцію приміщень. На що ще варто звернути увагу?

У разі використання дезінфікуючих ламп, як і в разі озону, під час обробки в приміщенні не повинні перебувати люди або тварини. УФ-випромінювання шкідливе для шкіри і зору. Однак цей процес зазвичай займає менше часу, ніж озонування - від декількох хвилин до декількох годин.

Однак УФ-промені не проникають - вони можуть бути ефективні тільки для мікроорганізмів, що знаходяться на поверхні, в межах радіаційного діапазону, тому про це слід пам'ятати при правильній підготовці приміщення та встановлення лампи на дезінфекцію.

Переваги:

  • Економія часу - бактерицидну лампу ставимо в кімнату і залишаємо зазвичай на кілька десятків хвилин.
  • УФ-промені знищують всі мікроорганізми і їх спори з видимих ​​поверхонь, не пропускаючи місця, освітлені бактерицидною лампою.
  • Більш низькі витрати на придбання лампи для дезінфекції в порівнянні з озонатором.
  • Дезінфекція будинку від коронавірусу за допомогою УФ-лампи може проводитися будь-яким з нас без спеціальної підготовки.
  • Більш короткий час виведення приміщення з експлуатації з використанням дезінфекційної лампи в порівнянні з озонуванням.
  • Менш шкідливий для організму, ніж в разі озону.

Недоліки:

  • Одноразово більш високі витрати в порівнянні з покупкою дезинфікуючого засобу.
  • Виведення кімнати з використання на певний час.

Що потрібно для захисту від коронавірусу?

Для ефективної нейтралізації вірусів в громадських приміщеннях, салонах, офісах і всюди, де клієнти / пацієнти продовжують проходити, ми рекомендуємо подвійну дезінфекцію - після кожного пацієнта з використанням віруліцидних препаратів, якими обробляються поверхні, найбільш схильні до контакту з імовірним хворим, і, крім того, дезінфекцію за допомогою ламп.

Дератизація Дезінсекція Дезінфекція Фумігація Дезінсекція Агро

Популярна продукція