Як вивести комарів з ділянки

27 квітня 2021

Сприятливе середовище для активного розвитку кровопийних комах - вологі зони з недостатньою кількістю сонячного світла. Якщо поблизу вашого дачного будиночка або приватного котеджу є річка, болото, будь-яка штучна водойма, вам точно треба вирішувати, як позбавиться від комарів на ділянці. Крім того, ці комахи можуть розмножуватися в приміщеннях різного призначення з недостатньо налагодженою дренажною, вентиляційною системою.

Там, де конденсується волога, осідає на стінах, відсутня теплоізоляція і недостатнього прогрівається повітря, створюються привабливі умови для комарів.

Чим небезпечні комарі

Це одні з найпоширеніших комах в світі (більше сотні видів). Вони здатні зіпсувати людині відпочинок на природі, заважають спати вночі, але головне - переносять небезпечні захворювання. Захист від комарів на ділянці - важливий етап дбайливого ставлення до власного здоров'я. Чому?

  • тільки самки комарів п'ють кров - вони проколюють хоботком шкіру людини, чітко потрапляють в кровоносну судину;
  • впорскують слину для розрідження крові, разом з нею в організм людини можуть потрапляти збудники різних паразитарних і вірусних інфекцій (туляремія, гельмінтоз, лихоманка, малярія);
  • слина комара подразнює шкіру, викликає почервоніння, свербіж, а в особливо важких випадках алергічну реакцію аж до анафілактичного шоку.

Ефективний репелент необхідний не тільки для безпеки людини. Самці комарів з апетитом поїдають нектар рослин в період їхнього цвітіння, можуть завдати непоправної шкоди с/г насадженням. Якщо вчасно не провести контроль популяції комах, можна залишитися без врожаю.

Профілактика як перший крок

як позбавиться від комарів на ділянці Перш ніж шукати препарати, обробляти ділянку від комарів, можна мінімізувати комахам доступ до місць їх сприятливого розмноження. Саме стояча вода служить оптимальним місцем, де самки відкладають яйця і розвиваються личинки цих комах. Закрити всі ємності з водою, декоративні прудики теж накрити тентами, плівкою.

Але як милуватися ландшафтними об'єктами в такому випадку? Частіше міняти воду, щоб вона не застоювалася і не приваблювала комах. Чим менше затінених вологих ділянок на території саду, тим меншою буде навала кровопийців. Вони не люблять високої температури.

Способи усунення популяцій комарів

  1. Репеленти. Це побутові засоби боротьби з комарами на ділянці: лосьйони, таблетки, спреї, спіралі і пластинки, аерозолі, рідини. Ними можна зрошувати простір, розпорошувати на тіло людини, на одяг тощо. Деякі треба підпалити, щоб дим і продукти горіння відлякувачі шкідників.
  2. Хімічна обробка. Це професійний підхід до комплексного винищення комарів. Обробці піддаються ставки, канави, калюжі, які не висихають, і перезволожені ділянки ґрунту, зливові відводи, підвали. Хімічні засоби розпорошуються на чагарники, дерева, паркани, стіни. Наскільки токсичні препарати, впливають вони негативно на корисних комах (бджіл, наприклад) і як вивести комарів з ділянки, не зашкодивши іншим мешканцям, які правила експлуатації складів - всі ці моменти треба вивчити перед застосуванням.

Комплексний підхід - 100% результат

Щоб не нашкодити собі і всьому саду, краще звернутися до фахівців. Вони не з чуток знають, як позбутися від мошок і комарів на ділянці, які препарати застосувати, яку тактику боротьби вибрати в конкретному випадку. В їхньому арсеналі є найдієвіші склади, обладнання для оптимального нанесення обраного інсектициду.

В Україні підкажуть, як боротися з комарами на ділянці, фахівці компанії PestCo. Це стражі санітарно-епідеміологічного благополуччя населення країни. Знищення і контроль комах входить в їхні прямі обов'язки. Вибір хімічних засобів, методів їхнього нанесення, усунення наслідків обробки - комплекс послуг надає PestCo. Тут підберуть ефективні методи боротьби з комарами, не зашкодивши домашнім тваринам, людині і рослинам. Гарантія захисту 1-2 місяці. Все залежить від препарату і погоди (дощі негативно впливають на динаміку дії інсектицидних речовин).

В однойменному інтернет-магазині PestCo ви можете отримати консультації менеджерів з питань, як можна позбутися від комарів на дачі самостійно, підібрати дієві препарати (Сольфак Дуо, Ціпервіт, Ціпертрін, Дракер, липкі стрічки для вилову в побутових приміщеннях тощо). Все це за оптимальною вартістю і з детальним поясненням, як застосовувати. Але краще звернутися за кваліфікованою допомогою. Професійні дезінсектори оброблять ввірену ділянку, а також подбають про профілактичні заходи захисту території від проникнення комарів (встановлення хімічних бар'єрів, пасток).

Дератизація Дезінсекція Дезінфекція Фумігація Дезінсекція Агро

Популярна продукція