Як позбутися щурів у громадському харчуванні?

18 листопада 2021

Сприятливі санепідеміологічні умови у закладах громадського харчування – головне правило їхньої успішної роботи. Держструктури та контролюючі органи не дають дозволу на функціонування готельно-ресторанного комплексу, кафе, якщо у приміщенні будуть виявлені гризуни. Тому питання, як винищити щурів і як позбутися мишей у громадському харчуванні, дуже актуальне.

Прихована небезпека

Гризуни – неприємні «гості», які розносять захворювання та бруд. Це вагома причина підриву авторитету закладу харчування, адже мало хто з відвідувачів зрадіє, побачивши щура в залі чи кухні. 

Сьогодні досить часто зустрічаються захворювання, що переносяться мишами та їх «родичами». Шкідники мешкають на різних за небезпекою територіях: у занедбаних будинках, старих підвалах, у сміттєвих контейнерах, каналізаційних колекторах. При цьому харчуються найчастіше на поверхні, завдають шкоди продуктам харчування. Складно уявити, скільки шкідливих бактерій та небезпек переноситься на лапах та шерсті тварин! І все це при контакті з продуктами, поверхнями підлоги, столу, посуду може потрапляти до організму людини.

Чому так важливо підібрати ефективний спосіб, як боротися з пацюками у кафе? Щоб мінімізувати ризики поширення найнебезпечніших захворювань – лептоспіроз, лімфоцитарний хоріоамніоніт, чума, сказ, сальмонельоз, туляремія та багато інших. Також гризуни можуть передавати захворювання побічно через кліщів та бліх.

Якщо своєчасно не вивести мишей щурів у громадському харчуванні, зараження людини переліченими недугами може пройти різними способами:

  • повітряно-краплинним шляхом. Під час збирання пил, що містить виділення та екскременти шкідників, піднімається, дрібнодисперсні частинки потрапляють у дихальні шляхи жертви;
  • при вживанні забрудненої води чи продуктів харчування;
  • при контакті шкіри, попаданні виділень гризунів у рани.

Комплекс заходів щодо захисту громадського харчування від щурів та мишей

Щоб знати, як боротися із небажаним «сусідством», треба визначити, що їх так приваблює. Найчастіше це запах їжі. Чим вона доступніша, тим більше непроханих гостей буде в коморі, на кухні, в складському приміщенні. Також гризуни йдуть на тепло. Важливо в осінньо-зимовий період максимально уважно стежити за станом стін, підлоги, усувати дірки та тріщини обробки, щоб потім не шукати методів, як поцькувати щурів. Але головна причина їхнього поширення – антисанітарія. Переповнені баки для сміття, скупчення сміття в приміщенні, залишки їжі - все це приваблює шкідливих тварин.

Найефективнішим підходом, як позбутися щурів у ресторані, кафе, їдальні буде комплексний вплив на всі популяції (на дорослих особин, і потомство):

  • профілактичні заходи - мишоловки, клейкі пастки, приманки. Це ефективно при невеликій кількості гризунів. Можна застосовувати клей Ra Trap, зернову приманку Багіра, брикети Шторм або Пацюкова смерть, спрей Престо для захисту техніки, дротів від пошкодження, гранули капкан та ін.;
  •  
  • Професійна дератизація - це комплексні заходи щодо одночасної обробки всіх приміщень від гризунів та місць їх існування;
  • усунення наслідків винищення.

Послуги PestCo

Позбутися щурів та мишей у кафе, ресторані та інших об'єктах громадського харчування допоможуть фахівці нашої компанії. Ми надаємо якісні послуги зі знищення всіх видів гризунів та послуги професійного санітарно-епідеміологічного контролю закладів HoReCa.

Залежно від ступеня зараження приміщень паразитами ми підбираємо ряд заходів зниження їх чисельності і подальшого повного знищення. Як позбутися гризунів?

  1. Застосовувати механічні мишоловки, липкі пояси по периметру ключових поверхонь на шляху виходу з нір. Використовуються приманки там, де підвищені вимоги до чистоти повітря (наприклад, біля продуктів харчування).
  2. Використання хімікатів та розпилення отрут у газоподібному стані. Обробка всіх місць існування, де влучення речовин обробки на поверхню не викликає критичних наслідків (підвали, труби, ходи нір).

Дератизація – ефективне рішення, як позбутися щурів у кафе. Фахівці PestCo підберуть оптимальний препарат для проведення, час обробки з урахуванням особливостей діяльності вашого підприємства. Поетапне знищення, пряма дія або опосередкована (через порушення життєвого циклу гризунів), одноразова обробка – у кожному випадку підбирається індивідуальний план боротьби зі шкідниками.

Вартість послуг розраховується під певний випадок. В облік береться ступінь зараження об'єкта, складність обробки, препарати дератизації, їх необхідна кількість, обладнання та ін. Відгуки задоволених клієнтів підтверджують, що результат коштує витрачених фінансів!

Дератизація Дезінсекція Дезінфекція Фумігація Дезінсекція Агро

Популярна продукція