Як позбутися від кліщів на ділянці

20 квітня 2021

Щойно пригріли перші весняні промені сонця, відразу хочеться на травичку, попрацювати в квітнику або просто пограти з дітьми. Але природа гармонійна як в приємні моменти так і в несподіваних прикрощах: проявляють активність всілякі комахи. Одні з найбільш непередбачуваних і небезпечних - кліщі. Вони маленькі, їх майже не помічаєш. До моменту укусу. Потрібна своєчасна обробка ділянки від кліща.

Чим небезпечний кліщ

  1. Зниження якості життя людини, домашніх вихованців.
  2. Переносник небезпечних захворювань.
  3. Пошкодження зернових тощо.

Існує величезна кількість видів цих комах (аргасовий, іксодовий, зерновий, пиловий, лісовий або тайговий кліщ). І кожен з них потенційно небезпечний.

обробка ділянки від кліща Упустимо малоприємний процес витягування комахи зі шкіри людини (часом не без медичної допомоги). Варто акцентувати увагу на здатності комахи переносити збудників небезпечних і смертельних інфекцій. Обробка від кліщів ділянки - це дієвий спосіб мінімізувати ризики інфікування кліщовим енцефалітом, бореліоз (хворобу Лайма).

Комаха кусає всіх теплокровних. Це ще більше підвищує його шкоду: після укусу гризунів (переносників різних захворювань), особина може переключитися на домашніх вихованців і людину. Відбувається прямий контакт з кров'ю, хвороба прогресуватиме швидко.

У чому полягає профілактика

Перш ніж вирішувати, як позбутися від кліщів на ділянці, потрібно подбати про виключення їхньої повторного появи:

  • прибрати опале листя і залишки торішньої рослинності;
  • усунути захаращеність (старі гілки, дрова);
  • своєчасно проводити дератизацію. Це непрямий метод боротьби з кліщами, адже їхні личинки переносяться саме гризунами;
  • обробити ділянку від кліщів комплексно - громадські, господарські приміщення, лісові масиви, газони, споруди тощо.

В недалекому минулому для профілактики кліщів над лісосмугами розпилювали різні засоби. Вони накопичувалися в грунті, приносили шкоду корисним комахам-запилювачам. Сьогодні виробники створюють безпечні склади вузько направленої дії. Їм не властива системне дія, але пролонгований ефект на 1-2 місяці забезпечений. У рекомендованих концентраціях вони точно не впливають згубно на теплокровних і екологію довкілля.

Професійний підхід до боротьби з кліщами

Немає чудо-засобу, який став б назавжди бар'єром для комах. Нові особини приповзуть з сусідньої ділянки, лісу. Але є ефективні методи боротьби пролонгованої дії (1-2 місяці). Це акарицидна обробка шляхом дрібнокрапельного розпилення хімічних розчинів. Діюча речовина у вигляді аерозолю покриває поверхню землі, трав'яного покриву газонів, обволікає їхню поверхню, потрапляючи, в тому числі і на кліща. Газоподібний компонент кристалізується, надійно закріплюється. Вже через 1 годину після обробки немає летючих компонентів хімскладу, що не несе небезпеки для людини і домашніх вихованців.

Щоб засіб для обробки ділянки від кліщів був ефективним, важливо:

  • вибрати оптимальний метод його нанесення;
  • рівномірно покрити ввірену поверхню робочим складом (не оминаючи важкодоступні місця);
  • чітко дотримуватися дозування і норми виливу;
  • передбачити профілактичні заходи для виключення повторного розплоду шкідників.

Цих умов чітко дотримуються в службі PestCo. Фахівці визначать всі вогнища ураження, особливо довіреного об'єкта, підберуть оптимальний час обробки (наприклад, в період цвітіння чагарників проводити дезінсекцію заборонено з метою уникнення знищення бджіл, інших запилювачів).

Бригада PestCo швидко реагує на заявки, підбере оптимальний засіб від кліщів для обробки ділянки, а також застосовує газо-аерозольні генератори гарячого і холодного туману для рівномірного розподілу робочого складу на рослинність, грунт, стіни будівель - будь-яких важкодоступних куточках.

У PestCo застосовують малотоксичні, але дієві інсектоакарициди ДЕТ, Пропав, Заїр, Сольфавіт тощо. Ураження комахами спостерігається в будь-який час року. Тому застосовувати препарати треба в чіткій послідовності і за конкретною технологією нанесення. Тільки фахівці знають всі тонкощі поводження з хімікатами. На виїзд бригада вирушає в будь-який куточок Вінниці та Івано-Франківська.

У PestCo ви зможете отримати детальну консультацію по самостійній боротьбі з шкідниками. До Львова, Києва, Дніпра, Харкова, Запоріжжя засіб від кліщів на ділянці буде відправлено транспортними компаніями. В каталозі завжди є ефективні сертифіковані препарати відомих виробників. Замовити товар ви можете оптом і в роздріб. Прямі поставки без посередників - гарантія оптимальної вартості (відгуки є підтвердженням цього).

Дератизація Дезінсекція Дезінфекція Фумігація Дезінсекція Агро

Популярна продукція