Чим дезінфікувати приміщення магазину, кафе, офісу

22 грудня 2020

дезінфекція магазинаЕпідемія COVID-19 наклала ряд нових зобов'язань на роздрібних продавців, великі торгові мережі, кафе, ресторани, а також організації, що надають певний перелік послуг. Одне з них - дезактивація магазину, кафе, ресторану з метою інактивації частинок вірусу SARS-CoV-2, що викликає це захворювання, які можуть зберігатися на різних поверхнях протягом кількох днів. Питання лише в тому, як і чим ефективно знищити цього невидимого і до того ж маловідомого ворога.

Дезінфекція закладів громадського харчування: основні рекомендації

Ви власник ресторану, кафе або, можливо, цілої мережі громадського харчування? Перед вами стоїть велика проблема - привести свої приміщення у відповідність з інструкціями, опублікованими головним санітарним лікарем. У статті нижче ми обговоримо найбільш важливі рекомендації та поновлення, а також запропонуємо готові рішення, які допоможуть вам подбати про своїх клієнтів і співробітників.

Гастрономія: дезінфекція необхідна

Вивчаючи вимоги до прибирання підприємств громадського харчування, легко переконатися, що в основі залишається дезінфекція. Як власник ресторану або кафе, ви зобов'язані забезпечувати своїх співробітників дезінфікуючими засобами і одноразовими рукавичками. Офіціантам і касирам також слід носити маски для обличчя. Якщо вони не носять рукавичок, їм слід дезінфікувати руки після кожного обслуговування. Відомо, що дезінфектори часто подразнюють шкіру рук, тому ми рекомендуємо використовувати «Стериліум класік пур».

Їжа та напої подаються клієнтам на тацях. Їх слід мити і дезінфікувати після кожного використання. Те ж саме і зі столами. Їх необхідно продезінфікувати після кожного відвідувача і позначити табличкою «продезінфіковано». Обов'язково позначте столи, які не використовуються. Інші доступні для гостей поверхні слід дезінфікувати не рідше ніж кожні 15 хвилин. Для дезінфекції можуть бути використані будь-які віруліцидні засоби. Одним з найпопулярніших є спрей «АХД-200 експрес».

Гастрономія: дезінфекція кафе поширюється і на клієнтів

Дезінфекція поширюється і на самих клієнтів. Кожен гість ресторану або кафе зобов'язаний продезінфікувати руки. Ви повинні надати диспенсери в зоні прийому їжі і на виходах з туалету, а також в пункті оформлення замовлення. В санвузлах обов'язково встановіть диспенсери для мила, бажано з сенсорами.

Засоби дезінфекції

Вибір засобів для чищення - справа індивідуальна для кожного підприємця, а пропозиція на ринку широка. Варто вибирати перевірених виробників з хімікатами, призначеними для специфічних потреб гастрономії. Для періодичної дезінфекції можна використовувати висококонцентровані засоби, які одночасно очищують і дезінфікують. Кращими рішеннями є ті, які добре справляються з сильними забрудненнями, тому що обладнання і поверхні для періодичної очистки можуть бути забруднені. Препарат також повинен володіти доведеними бактерицидними властивостями.

Дезінфекція магазину

дезінфекція магазинаУ магазині завжди повинні підтримуватися гігієна і чистота, незалежно від обставин. Проте, під час епідемії варто подвоїти зусилля по дезінфекції об'єкта, предметів і пристроїв, до яких торкається багато людей, а також місць, де зберігаються і виставляються товари. Чим дезінфікувати приміщення магазину? Більшість питань, пов'язаних з санітарної безпекою, чітко прописані в правилах від МОЗ.

Важливо! Не намагайтеся дезінфікувати речовинами, про які нічого не знаєте і не вивчене питання, як вони впливають на людей і харчові продукти. Пам'ятайте, що ваша власна безпека і безпека ваших співробітників завжди в пріоритеті!

Під час дезінфекції приміщення повинне залишатися закритим для клієнтів і співробітників, доступ до нього можливий через дві години після процедури.

Санітарна обробка офісу

Коронавірусне зараження відбувається повітряно-крапельним шляхом. Вірус може бути присутнім в біологічних рідинах, які потрапляють на руки і плоскі поверхні при чханні, кашлі, чищенні носа або в проточній воді. Саме тому в офісі потрібно розмістити дозатори антисептика або гелю для дезінфекції не тільки в санвузлах. Найпоширеніші місця:

  • в приміщеннях обслуговування клієнтів - диспенсери з антисептиком, з одноразовими рушниками і урни для сміття. Кошики слід регулярно спорожняти, використовуючи засоби індивідуального захисту, такі як рукавички, маски або каски. Дозатори для рідини і гелю повинні забезпечувати безконтактне використання завдяки датчикам;
  • в конференц-залах і офісах - в цих місцях, крім автоматів для рідини, рушників, серветок і кошиків, повинні бути одноразові серветки і рідини для дезінфекції поверхонь;
  • в санвузлах - через особливості приміщення в ньому мають бути розташовані не тільки дезінфікуючі засоби і одноразові рушники, а й безконтактне мило, чохли на сидіння унітазу, туалетний папір і вже згадані носові хустинки. Урни для сміття повинні бути як в кожній кабінці, так і в загальному просторі;
  • в побутових приміщеннях - одноразові серветки, рідини для дезінфекції рук і поверхонь, носові хустки, серветки або одноразові рушники і урни для сміття.

Ви можете знайти ці та інші товари в магазині pestco.com.ua. Купуйте продукти від перевірених брендів, які створюють нові рішення, піклуючись про безпеку ваших співробітників і відвідувачів!

Дератизація Дезінсекція Дезінфекція Фумігація Дезінсекція Агро

Популярна продукція