Впровадження програми НАССР в підприємство-основна модель управління якістю і безпекою продукції, її застосовують у всіх країнах світу з метою надійного продовольчого захисту споживача і запобігання можливих випадків хвороб харчового походження.
Головні завдання цієї системи:
- Повністю виключити і попередити виробничі помилки методом поетапного контролю всіх проміжних процесів виробництва харчових продуктів, включаючи період реалізації, зберігання продукції і сировини, що знижує будь-які ризики виходу непридатних для вживання виробів;
- Вести аналіз можливих ризиків і максимально ефективне управління небезпечними факторами, що впливають на безпеку продукції. Таке рішення дозволить попередити порушення технологій виконання операцій на ранньому етапі виробництва;
- Не допустити заподіяння шкоди життю та здоров'ю людини, довкіллю, тваринам і рослинам, а також майну громадян.
Особливості впровадження системи НАССР і її базові програми
Для контролю якості продукції та захисту своєї торгової марки, кожен підприємець-виробник повинен розробити, впровадити і регулярно підтримувати вимоги, засновані на міжнародній системі НАССР (ХАССП), яка включає ряд документів і ресурсів, моніторинг, коригувальні дії та багато інших процедур, що дозволяють унеможливити будь-яку можливість фізичного, хімічного і біологічного забруднення продуктів, гарантувати високі їх властивості з урахуванням задоволення потреб споживачів.
В основі системи лежать певні схеми, за допомогою яких забезпечуються і контролюються виробничі умови для галузевого виробництва продуктів. Це такі заходи:
- Очищення, санітарна і профілактична дезінфекція обладнання, приміщення та інвентарю;
- Особиста гігієна кожного співробітника;
- Контроль шкідників, знищення гризунів, комах та інших організмів;
- Здійснення операцій щодо безпечної обробки і видалення виробничих відходів;
- Подача повітря і води, їх очистка та дезінфекція, а також знезараження стічних вод;
- Правильне планування будівель і їх комунікацій;
- Забезпечення доступності до обладнання для його подальшої профілактичної обробки.
Де замовити розробку даної програми?
Розробку по впровадженню програми НАССР можна замовити в компанії "Pestco", яка працює індивідуально з кожним заводом, фабрикою, приватною фірмою, рестораном, кафе, складами зі зберігання круп і овочів, сільськогосподарськими та іншими закладами, а також виконує всі види робіт з PEST CONTROL гуманними методами.
Дератизація Дезінсекція Дезінфекція Фумігація Дезінсекція Агро