Знищення личинок мух

17 червня 2020

Мало хто замислюється про те, що личинки, які вилуплюються з яєць, відкладених мухами, приносять величезної шкоди організму. Ось взяти, наприклад, зелені м'ясні мухи, які люблять жити в місцях переробки і продажу м'яса або риби. Вони відкладають в цих продуктах яйця, а через 8 годин через них з'являється личинка, яка може жити в цій стадії до 2 тижнів, залишаючись в цьому середовищі і поїдаючи зіпсовану їжу. Один або два таких опариша не здатні нашкодити людині, але велика їх кількість викликає паразитарні хвороби з групи ентомози. Потрапляючи всередину кишечника з їжею, з білизни, у вухо або ніс, ці організми сприяють розвитку кишкових, сечостатевих, назальних, вушних міазів, вони вражають очі, тканини та інші органи. Більш того, якщо яйця комахи будуть відкладені на тілі в області саден, ран або виразок, то  опариші здатні не тільки поїдати омертвілі тканини, але і впроваджуватися в неушкоджену шкіру, що призводить до її дефектів. Такі "людожери" невідомі в наших регіонах, але зустрітися з ними ви можете на відпочинку в Південній і Центральній Америці, Африці, Бразилії.

знищення личинок мух

"Чи можливо знищення личинок мух?" - запитаєте ви. Звичайно можна, сьогодні існують досить ефективні засоби для боротьби з цим нашестям. Давайте розглянемо найбільш популярні з них.

Препарати для знищення личинок мух

На ринку країни сьогодні можна знайти відмінні препарати вітчизняного та зарубіжного виробництва, за допомогою яких ведуть активну боротьбу з личинками, запобігаючи їх розвитку і подальше розмноження. До таких засобів можна віднести ряд речовин на основі перметрина, циперметрину, карбамат і інших складових:

  1. Першість в цій сутичці слід віддати гранулам Maggots, до складу яких входить ціромазін, він же є основною діючою речовиною, активність якого спрямована проти личинкових фаз розвитку, тому може вражати не тільки саме двокрилих, але і їх личинки. Це препарат, який прекрасно розчиняється у воді, абсолютно не токсичний, завдяки чому обробку можна проводити в присутності тварин і людей. Довів свою ефективність в тваринницьких господарствах для захисту продуктивних тварин. Можна обробляти рідкі рештки та відходи тварин, місця посадки та скупчення комах, а також сміттєзбірники і інші забруднені ділянки;
  2. Піретроїдним інсектицид Ціпервіт, що випускається у вигляді емульсії високої концентрації, який вражає синантропних комах різних видів і їх личинки. Може використовуватися в будівлях громадського харчування, навчальних і лікувальних закладах, комунальних службах та інших приміщеннях;
  3. Інші сучасні препарати, що володіють акарицидною та інсектицидною дією.

Втім, іноді слід скористатися і народними методами в якості профілактики: запах скипидару, лаванди, тощо , які відлякують шкідливі організми.

Дератизація Дезінсекція Дезінфекція Фумігація Дезінсекція Агро

Популярна продукція