Як позбутися плісняви в будинку

26 березня 2021

Поява на стінах, стелі, під лінолеум, на вікнах цвілі – провісник неправильно облаштованого житлового простору. Грибкова мікрофлора виростає там, де недостатньо якісно піклуються про мікроклімат. Разом з рішенням, як усунути цвіль зі стін, варто спочатку визначити причину її появи.

Звідки береться пліснява

як прибрати цвіль зі стінПричини зростання грибків у приміщенні:

  1. Підвищена вологість. Цвілеві грибки розмножуються спорами. Їх у повітрі величезна кількість. При підвищеній вологості суперечкам легко прикріпиться до поверхні та почати зростання, паразитування.
  2. Відсутність належної вентиляції. Разом із попереднім пунктом створюються сприятливі умови для активного розмноження грибків.
  3. Неправильно виконаний ремонт. Обов'язковий пункт (особливо для ванної, підвалів, тамбурних приміщень) - нанесення антисептичних складів та просочення на стіни, стелю, підлогу. При формуванні багатошарового утеплення будинку/квартири треба враховувати містки холоду, створювати вентильовані фасади, щоб вода могла виходити назовні. Інакше в перший же сезон експлуатації відремонтованого простору вам доведеться шукати методи, як прибрати цвіль зі шпалер, адже вона «заколоситься» чорними плямами та смугами. Неправильно встановлені вікна, погана теплоізоляція, ущільнення дверного отвору також призводять до зростання плісняви.

Типові прояви ураження грибком

У приміщеннях будь-якого типу можуть виникнути паразитарні мікроорганізми. Про їх наявність спочатку можна і не знати. Весь негативний потенціал цих поразок користувачі спостерігають у житлових кімнатах, складських приміщеннях. Характерні риси – темні смуги на стінах та поверхнях, неприємний запах вогкості.

Але прихована загроза для здоров'я значно більша: мікроспори можуть стати збудниками астми, алергії, синуситів, шкірних висипів та супутніх серйозних захворювань. Як тільки побачили наліт, шукайте ефективні методи, як позбутися плісняви ​​на стінах.

Джерелами проблеми, як не дивно, можуть бути меблі, стіни і навіть техніка. Спочатку осередки поразки будуть невеликими, згодом розростаються. Тільки зроблений ремонт, нові оздоблювальні матеріали не зможуть стримати зростання грибів, вони прикріплюються до будь-яких текстур, ростуть на будь-яких матеріалах.

Комплекс заходів для ефективної боротьби

Тільки глобальний підхід до виявлення, усунення причини та наслідків буде відповіддю, як позбутися грибка на стінах. Процес передбачає кілька етапів:

  1. Механічне видалення нальоту (аж до уражених і оздоблювальних матеріалів, що шаруються).
  2. Застосування хімпрепаратів ( Аргенвіт , Жавель-Клейд , Клінстрім , Бланідас , Антицвіль та ін).
  3. Профілактика. Регулярно проводити провітрювання, усунення поту, конденсату зі стін.

На етапі ремонту легко пройтися знезаражувальною ґрунтовкою, дочекатися її висихання та продовжити оздоблювальні роботи. Як позбутися чорної плісняви ​​на стінах у житловому приміщенні при мінімальних зусиллях? Викликати бригаду професіоналів з усім необхідним обладнанням та хімічними засобами.

Не з чуток знають, як позбутися плісняви, в компанії PestCo. Грибкові поразки зачіпають не тільки видиму поверхню, а й стики, шви, важкодоступні місця. Фахівці знищують плісняву методом фумігації - технологія холодного/гарячого туману. Спеціально підібрані препарати доводяться до потрібної концентрації, перетворюються на газоподібний стан, розпорошуються над довіреною зоною. Це найефективніший метод, як усунути грибок зі стін. Не нашкодити їх оздобленню допоможе озонування. Якщо поразка дуже глибоке і масштабне, краще зняти всі пошкоджені шари.

Фахівці PestCo підберуть найкращий метод боротьби під конкретні умови (житлове чи господарське приміщення, терміни постобробки та ін.). Відгуки задоволених клієнтів цьому підтвердження.

Все необхідне в одного виконавця

Як прибрати цвіль у квартирі, якщо немає можливості залишити житло на кілька днів? У PestCo є ресурси для ефективної боротьби з грибками. Сучасне обладнання, інноваційні препарати з різними активними речовинами (хлор, кисень та ін.). Професіонали визначають пріоритетність санітарної обробки кімнати, виберуть спосіб її проведення для максимального комфорту мешканців. Озонування – найкраще рішення.

У PestCo вам забезпечать повну консультаційну підтримку щодо профілактики, самостійних методів боротьби з пліснявими грибками. В інтернет-магазині легко замовити препарати у потрібному обсязі. Тут готові до співпраці з приватними клієнтами та великими організаціями. Доставка роздрібних та оптових замовлень у будь-який куточок України. Повний контроль санітарного стану об'єктів житлового, комерційного, виробничого та промислового сегменту.

Дератизація Дезінсекція Дезінфекція Фумігація Дезінсекція Агро

Популярна продукція