Хлорвмісні дезінфікуючі засоби: топ

23 лютого 2021

Ефективно очистити поверхні від шкідливих бактерій, грибка, вірусів і різних спороцидних мікроорганізмів здатні тільки якісні склади. На практиці як одні з кращих зарекомендували себе хлорвмісні дезінфікуючі засоби. Вони активно застосовуються в медицині, косметології і навіть у побуті для досягнення стерильної чистоти.

Принцип дії

Активний компонент - хлор. Це найпотужніший окислювач. При контакті з водою хлорвмісні деззасоби створюють хлоратну кислоту і кисень. Останній компонент на атомарному рівні руйнує захисні бар'єри патогенів, винищує їх.

Важливо забезпечити потрібну концентрацію розчинів. Їх норми прописані в рекомендаціях виробника, в техкартою конкретних медзакладів. Застосовуються склади для обробки стін, підлог, сантехніки, білизни, посуду, деякі використовуються для питної води тощо.

Дезінфікуючі засоби на основі хлору можуть бути в різній формі:

Переваги та недоліки

За вартістю хлорвмісні дезінфектанти відносяться до бюджетної категорії. Це нітрохи не зменшує їх ефективності, вони охоплюють широкий діапазон протимікробної активності (віруси, бактерії, мікобактерії туберкульозу).

До переваг ще належить:

  • відбілюючий ефект;
  • хороша розчинність в воді;
  • зручні форми випуску;
  • зрозумілість і простота підготовки робочих розчинів;
  • стійкість до зовнішніх чинників (збереження ефективності в жорсткій воді, при наявності залишків миючих / чистячих засобів на оброблюваній поверхні);
  • не утворюються побічні токсичні продукти;
  • стабільність в підготовленому вигляді (немає осаду, який треба постійно перемішувати, суспензій і відшарувань);
  • менша корозійна активність складів з гіпохлоритом, діоксидом хлору, хлораміном. Ці хлорвмісні препарати для дезінфекції не так агресивно впливають на метал, як рідкий хлор.

Щоб підібрати препарати з потрібним біологічно-активних складом, слід вивчити і недоліки цієї категорії деззасобів. Спостерігається втрата активності і стабільності при зміні температурного фону, при взаємодії з органікою, при збільшенні кислотності середовища, при зберіганні на сонячному світлі. Тривала дія призводить до знебарвлення тканини, може викликати корозію металу, деформувати делікатні поверхні. Відсутність подразнюючої дії на шкіру рук персоналу буде тільки при дотриманні концентрації і роботі в рукавичках. Інакше склади можуть подразнювати слизову очей, носа і навіть викликати хімічні опіки.

Сфери використання

Сьогодні всім відомий антисептик на основі хлору - Хлоргексидин. Він застосовується для знезараження рук хірургічного персоналу, операційного поля, стерилізації інструментів тощо.

Будь-які хлорвмісні засоби для дезінфекції, представлені в каталозі інтернет-магазину PESTCO, підходять для дезінфекції після збирання основних забруднень, передстерилізаційного очищення всіх поверхонь в медустановах, операційних. Інструменти, обладнання, меблі, стіни - тільки матеріали, сумісні з конкретним складом.

Для харчової промисловості, приміщень зберігання продуктів потрібно підбирати особливі розчини, які безпечні і нешкідливі, не створюють летючих компонентів. Сучасні виробники пропонують препарати для профілактичної дезінфекції зі слабо вираженим запахом хлору, які добре змиваються (не залишається розводів). У дитячих установах, на підприємствах харчової, фармацевтичної промисловості, на комунальних об'єктах (кемпінги, готелі) можна використовувати хлорвмісні антисептики, отримані після підготовки розчинів з концентратів.

В Україні замовити деззасоби в зручній формі випуску пропонує наш інтернет-магазин PESTCO. Ми підготували невеликий рейтинг за популярністю:

  • Жавель Клейд - розробка французьких фахівців. Дозована форма таблеток концентрованої натрієвої солі, дихлорізоціанурової кислоти. Підходить для будь-яких робіт з дезінфекції, в тому числі питної води, вмісту басейнів, обробки посуду тощо;
  • Бланідас - той самий активний компонент. Підходить для підприємств високого епідеміологічного значення;
  • Санідез. Головна речовина - трихлорізоціанурова кислота. Універсальне призначення.

В каталозі зібрано продукцію брендів Інтердез, Фармакос, Делана, Ельта-ЛТД, Бланідас, Інтер Кемікал Груп, Hidrachim в широкому асортименті. Доступна вартість, великий вибір, можливість замовити потрібну кількість товарів з доставкою в будь-який куточок країни.

Дератизація Дезінсекція Дезінфекція Фумігація Дезінсекція Агро

Популярна продукція