Дезінсекція складів перед завантаженням

1 червня 2021

Ретельна підготовка тари - запорука правильного зберігання вмісту. Як при консервації треба стерилізувати банки, щоб прибрати всі мікроорганізми і бактерії, так потрібна дезінсекція складів перед завантаженням зернових культур, щоб усунути всіх комах і шкідників.

Завдання попередньої санобробки приміщень:

  • створити оптимальні умови для зберігання зерна;
  • виключити ризики його псування, зараження, пошкодження гризунами, довгоносиками;
  • мінімізувати можливість підвищення вологості, розвитку цвілі;
  • дезінсекція зерносховищ для усунення спор сірої гнилі, грибків тощо.

Етапи проведення обробки

Чим обробити склад для зерна, щоб вміст в ньому зберігався потрібний термін без зміни якості і кількості? Тільки комплексний підхід забезпечує потрібний результат. Після механічного прибирання старих запасів, де могли розвинутися комахи і бактерії, потрібно виконати 2 важливі процеси:

  1. Дезінсекцію. Повне знезараження приміщення, спрямоване на виключення ризиків зараження насипного або фасованого зерна, круп тощо. Проводиться шляхом вологої, аерозольної або газової обробки. Обприскувати приміщення спеціальними розчинами потрібно ретельно, не залишаючи пропущених ділянок. Найефективніша обробка зернових складів здійснюється за допомогою генераторів гарячого / холодного туману. Генератори диму Ціпекс, Актеллік охоплюють весь об’єм складу, проникають у найвіддаленіші щілини, знищують не тільки дорослих особин шкідників, але і їхні личинки. Газова обробка припускає використання таблетованих фумігантів, які під впливом температури і вологості повітря переходять в газоподібний стан. Токсичний газ знищує всіх шкідників (не тільки зовнішніх, а й тих, хто засів у зерні).
  2. Дератизацію. Винищення гризунів необхідно здійснювати перед завантаженням зерна і періодично повторювати протягом усього періоду зберігання запасів. Мишей і щурів можна відловлювати приманками з отрутою типу Смерть щурам, Антищур, брикетів Шторм, Багіра, клейовими бар'єрами Захисник, Ra Trap, Капкан та ін.

У чому суть знезараження складу

Приміщення для зберігання зерна, хлібопродуктів, насіння має бути безпечним для врожаю. Якісна дезінсекція/дезінфекція складів в Києві та по всій Україні за значимістю не поступається ефективності виробництва і вирощування с/г культур. Як зберегти зібраний врожай до нової посадки або реалізації, без ризиків його знищення кліщами, іншими шкідниками?

дезинсекция складов перед загрузкой Добре знати ворога «в обличчя», щоб оцінити рівень небезпеки і знайти оптимальні засоби боротьби. Хлібним культурам шкодять комахи 2 основних груп:

  • ті, що розвиваються в зерні - точильник, бобова зернівка, рисовий і амбарний довгоносик. Вони утворюють приховану і явну зараженість насіння;
  • шкідники між зернівок - коротковусий і суринамський борошноїд, борошняний кліщ, хрущаки тощо. Вони утворюють явне пошкодження зерна.

Якщо перед завантаженням нової партії хлібних запасів проведена неякісна дезінсекція зернових складів, поширення мучного кліща точно буде активним. Ретельне очищення зернотоків, складів, знезараження всіх поверхонь виключить розвиток патогенних мікроорганізмів.

Не пізніше, ніж за 2 тижні до завантаження потрібно закінчити профілактичну дезинфекцію ангарів і зерносховищ. Паралельно треба підготувати насіння до зберігання: просушити, очистити, охолодити, опрацювати інсектицидами, постійно контролювати ступінь зараженості шкідливими бактеріями і комахами. Вже на складі потрібно ретельно стежити за станом запасів, при необхідності приступати до винищування шкідників.

Усунення явних проблем

Обробка складських приміщень без зерна не обмежує вас у виборі методу впливу. Холодний / гарячий туман, обприскування рідкими розчинами - головне, дотримуватись термінів провітрювання перед завантаженням запасів.

Якщо ж приміщення вже містять тонни зібраного врожаю, що робити? Винищити комах можна без прибирання зерна з ангара. Допоможе в цьому якісна фумігація від PESTCO. Фахівці сервісу підберуть оптимальні препарати, високоефективні по відношенню до шкідників і безпечні для запасів, розроблять індивідуальний алгоритм опрацювання складського приміщення із застосуванням сучасного обладнання (генератори туману, наприклад).

Команда PESTCO проведе комплекс профілактичних заходів з підготовки складів, обробки сівалок, сортувальних машин, елеваторів, зерносховищ. Фахівці обов'язково врахують стан продукції, що зберігається, її вологість і масу, підберуть потрібний інсектицид для знищення шкідників. Послуга обійдеться вам недорого, а якщо врахувати, скільки ризиків буде попереджено, ціна взагалі виявиться виправданою в стократ. З PESTCO ви зможете вберегти весь урожай від руйнування, попередити активність комах і гризунів.

Дератизація Дезінсекція Дезінфекція Фумігація Дезінсекція Агро

Популярна продукція