Чим труїти мишей на полі та на підприємстві

7 квітня 2022

Чим труїти мишей на полі та на підприємстві

Щури та миші – серйозна проблема, з якою зіштовхуються багато власників виробництв, складів, підприємств громадського харчування, а також люди, які володіють фермерськими господарствами. Гризуни потрапляють на підприємства з постачанням обладнання, зі звалищ, систем каналізації. Важливо постійно стежити за наявністю шкідників і вчасно їх позбуватися, щоб уникнути серйозних проблем.

Чим небезпечні гризуни

 

обработка полей от мышей

Щури, миші та інші гризуни виступають переносниками великого списку захворювань, що завдають серйозної шкоди організму людини. Туляремія, лептоспіроз, сказ, сальмонельоз – неповний список небезпечних хвороб, якими людина може заразитися при попаданні виділень шкідників у продукти харчування, воду, відкриті рани й садна.

Недостатня боротьба з гризунами на полях та на підприємствах може призвести до серйозного погіршення епідеміологічної ситуації. Миші та щури знищують запаси зернових культур, фруктів та овочів на складах, псують продукти харчування, дроти та побутові предмети, стають причиною неприємного запаху у приміщеннях. Саме тому слід добре продумати, чим і як труїти мишей у полі чи на підприємстві. Це так само важливо, як позбутися тарганів у готелі.

Як проводиться дератизація підприємств

Дератизація для підприємства – система методів, вкладених у боротьбу з гризунами. На підприємствах громадського харчування, у медичних та освітніх закладах, складських комплексах знищення гризунів вимагають санітарні норми. Відповідно до норм законодавства, обстеження на присутність гризунів має проводитися не менше одного разу на місяць із застосуванням відповідних заходів щодо винищення гризунів при їх виявленні.

Дератизація підприємств проводиться у кілька етапів:

  1. Ретельне обстеження приміщень з метою виявлення основних локацій щурів та мишей.
  2. Встановлення спеціальних пасток та розкладання приманок з отрутами.
  3. Боротьба з гризунами на виробництві може включати розпилення газів, порошків, рідин.
  4. Після хімічної обробки проводять ретельну дезінфекцію приміщень, а також перекривають шляхи переміщення гризунів у профілактичних цілях, встановлюють спеціальні відлякувачі, щоб уникнути появи гризунів у майбутньому.

Як боротися з гризунами на полях

Гризуни не тільки переносять небезпечні інфекційні хвороби, а й поїдають посіви рослин на полях, завдаючи відчутних економічних збитків фермерським господарствам. Тому боротьба з мишами на полях відіграє важливу роль задля збереження врожаю. На наявність гризунів на території вказують виявлені нірки, екскременти, факти пошкодження посівів, тари.

Обробка полів від мишей включає такі методи:

  • Встановлення механічних пасток у кількості щонайменше трьох штук на 100 кв.м.
  • Запилення спеціальними отрутами нір та стежок гризунів.
  • Розкладання по території приманок з препаратами, що містять отруту для щурів.
  • Використання тварин, наприклад, кішок для полювання на гризунів.

Ефективні засоби для боротьби з гризунами

как избавиться от мышей на складеДля боротьби з гризунами на підприємстві використовуються різні хімічні засоби, представлені в асортименті інтернет-магазину «Pestco» за вигідною вартістю:

  • отруєні приманки, виготовлені у вигляді зерна, брикетів, тістоподібної форми;
  • клейові пастки;
  • піни та спреї для захисту техніки від гризунів.

Активними речовинами родентицидів, які застосовують для виготовлення отрут, є антикоагулянти (бромадіолон, дифасинон, варфарин). Після потрапляння в організм гризунів разом з отруєними продуктами дані речовини порушують згортання крові. У результаті гризунів наступають важкі внутрішні кровотечі, які призводять до смерті.

Токсичні приманки, які не містять антикоагулянти, можуть впливати по-різному. Наприклад, брометалін робить ефект на нервову систему, холекальциферол збільшує рівень кальцію в крові, викликаючи ниркову, печінкову та серцеву недостатність.

Розмірковуючи, як позбутися мишей на складі, не забувайте, що приманки слід розкладати в місцях, недоступних для інших тварин, або в спеціальних укриттях, поблизу нір і місць переміщення гризунів. Після вживання отрути залежно від розміру гризунів, їх загибель зазвичай настає протягом 3-7 днів, як показують відгуки та практика.

Боротьба з гризунами на підприємстві з використанням спеціальних ефективних хімічних засобів та пасток дозволить підтримувати санітарний стан об'єктів, комфортні умови для професійної діяльності, захистити людей від інфекційних захворювань, уберегти врожай на полях від псування. При виявленні шкідників зайнятися знищенням гризунів можна самостійно. Для цього слід замовити спеціальні отрути та пастки, які представлені в інтернет-магазині «Pestco» недорого. Якщо гризунів занадто багато, варто звернутися до спеціалізованої компанії, що надає професійні послуги з дератизації підприємств.

Дератизація Дезінсекція Дезінфекція Фумігація Дезінсекція Агро

Популярна продукція