Профілактика свинячого грипу

23 вересня 2019

"Свинячий" грип належить до високо-заразного гострого респіраторного захворювання, здатному викликати найбільш масштабні епідемії. Він відноситься до типу А, поширюється повітряно-крапельним шляхом і що найнеприємніше - має потенційну здатність до змішування вірусів і подальшої рекомбінації, в результаті чого можуть виникати більш небезпечні різновиди інфекції, які тягнуть за собою великі людські жертви. Найнебезпечнішим є різновид H1N1, перебуваючи в свині, новий гібрид придбав властивість передаватися від людини до людини, тому профілактика свинячого грипу дозволить уникнути важких наслідків.

Основні симптоми свинячого грипу

Ознаки цієї інфекції майже нічим не відрізняються від звичайного сезонного захворювання, у нього ті ж симптоми:

  1. Кашель і біль в горлі;
  2. Озноб, головний біль, запаморочення, сплутаність свідомості;
  3. Закладеність носа і нежить;
  4. Висока температура, але вона не завжди присутній при цій інфекції;
  5. Втома, млявість тіла;
  6. Безперервна блювота, пронос;
  7. Біль в грудях і грудному відділі, задишка.

Що включає в себе профілактика свинячого грипу?

Щоб хвороба не поширювалася, необхідно вчасно проводити профілактику, особливо на підприємствах, які займаються вирощуванням худоби, обробленням м'яса і виробництвом м'ясних виробів. Вона полягає в якісній профілактичній дезінфекції з використанням бактерицидних і хімічних речовин, здатних руйнувати збудника грипу.

В профілактичні заходи входять наступні роботи:

  • Регулярне використання на підприємствах дезковриків і дезбар'єрів, які відіграють чималу роль в дезінфекційному захисті ферми або підприємства від потрапляння на територію інфекції і вірусів. Це надійні дезбар'єрні системи, розроблені для транспортних засобів, тварин і людей;
  • Планова або вимушена дезінфекція приміщення, технологічного обладнання і технічного оснащення, інвентарю та інших об'єктів шляхом зрошення дезінфікуючими засобами або аерозольним методом;
  • Знезараження та дезінфекція води, повітря і предметів.

Профілактичні роботи свинячого грипу проводяться і в приватних будинках, квартирах, офісах, навчальних та лікувально-оздоровчих установах. Захистити себе під час масової епідемії ви можете шляхом і таких простих методів, як захисна маска на обличчі, часте миття рук і звичайно ж - намагайтеся якомога далі перебувати від хворого, що має характерні ознаки. "А які ліки можна застосовувати, щоб уникнути можливого зараження?" - запитаєте ви. Звичайно ж, лікар порадить вам зробити щеплення і приймати противірусні препарати.

Дератизація Дезінсекція Дезінфекція Фумігація Дезінсекція Агро

Популярна продукція